Vliegen vanaf Lelystad

begin uw vakantie vanaf vliegveld Lelystad

Vertraging besluit uitbreiding Lelystad

| Geen reacties

Het definitieve besluit over de uitbreiding van het vliegveld van Lelystad loopt mogelijk vijf maanden vertraging op. Het was eigenlijk de bedoeling om eind van deze maand de knoop door te hakken over de omvorming van het vliegveld tot een volwaardige burgerluchtvaarthaven. Staatssecretaris Wilma Mansveld heeft de Tweede Kamer laten weten dat ze meer tijd nodig heeft.

De vertraging komt doordat de milieu-effectrapportage wordt aangevuld met informatie over onder meer geluidshinder en de verstorende effecten van het extra vliegverkeer voor vogels in de Oostvaardersplassen. Mansveld denkt dan dat ze uiterlijk over vijf maanden met een Luchtvaartbesluit over de uitbreiding van Lelystad Airport kan komen.

Het is de bedoeling dat vliegveld Lelystad vanaf 2018 in stappen wordt uitgebreid en vakantievluchten van Schiphol overneemt. Schiphol kan zich dan vooral richten op intercontinentale vluchten en overstappers.

Eigenaar van Lelystad Airport is Schiphol, die van plan is om 90 miljoen euro in de uitbreiding te steken. Dat geld is onder meer nodig voor de bouw van een passagiersterminal en de aanleg van een nieuwe start- en landingsbaan van 2.400 meter. Naast Schiphol zullen het Rijk en de regio miljoenen investeren in de luchthaven. Het Rijk heeft 50 miljoen euro toegezegd voor een betere bereikbaarheid van de luchthaven. De regio legt daar 20 miljoen bij.

Geef een antwoord

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.