Vliegen vanaf Lelystad

begin uw vakantie vanaf vliegveld Lelystad

Uitbreiding vliegveld Lelystad minimaal jaar uitgesteld

| Geen reacties

Vandaag heeft minister Cora van Nieuwenhuizen bekendgemaakt dat de uitbreiding van Lelystad Airport met minimaal één jaar wordt uitgesteld. Hierdoor kan het vliegveld op zijn vroegst vanaf 2020 een deel van het vliegverkeer van Schiphol overnemen. Het was tot nu toe de bedoeling om dat vanaf april 2019 te doen.

Vertrouwen terugwinnen
De minister wil met het uitstel het vertrouwen van omwonenden terugwinnen. “Mensen hadden beter moeten worden geïnformeerd en mensen moeten er ook op kunnen rekenen dat de informatie correct is”, aldus Van Nieuwenhuizen.

“Ik span me in om het vertrouwen terug te winnen, maar realiseer me dat dit niet zo maar weer hersteld is. Met maximale druk op het proces is opening per 1 april 2019 misschien mogelijk. Maar dat vind ik niet verantwoord.”

Eerst minder vluchten
Gaat het vernieuwde vliegveld in 2020 open dan zullen er veel minder vliegbewegingen zijn dan aanvankelijk de bedoeling was. In 2020 gaat het om maximaal 4.000 vliegbewegingen, in 2021 7.000 en in 2022 10.000 vliegbewegingen.

Als volgens de planning in 2023 het luchtruim opnieuw ingedeeld is kan het aantal vliegbewegingen worden opgetrokken naar maximaal 45.000.

Geef een antwoord

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.