Vliegen vanaf Lelystad

begin uw vakantie vanaf vliegveld Lelystad

Plannen bereikbaarheid Lelystad Airport

| Geen reacties

De rijksoverheid en de provincie Flevoland gaan werken aan een betere bereikbaarheid van Lelystad Airport. Er worden maatregelen genomen om de doorstroming op de A6, tussen Almere Buiten-Oost en Lelystad te verbeteren.

Dit is nodig nu besloten is dat vliegveld Lelystad vanaf 2018 een deel van de vluchten van Schiphol over gaat nemen. “Lelystad Airport groeit uit tot een luchthaven die uiteindelijk 6 tot 7 miljoen passagiers moet kunnen verwerken. Evident dat een goede bereikbaarheid van de luchthaven gegarandeerd moet zijn”, zegt gedeputeerde Jaap Lodders van Flevoland hierover.

Er zal worden gekeken naar een verbreding van de A6 over een lengte van 16 kilometer. Het gaat dan om het traject tussen Almere Buiten-Oost (afslag 8) en Lelystad Centrum (afslag 10). Nu zijn hier twee rijstroken per rijrichting. Dit zouden er dan drie worden.

De werkzaamheden zullen naar verwachting in 2021 beginnen. Uiterlijk in 2023 moet de verbreedde weg gereed zijn. Om op korte termijn Lelystad Airport al beter bereikbaar te maken wordt in 2019 een nieuwe afslag (nummer 9) op de A6 geopend.

Geef een antwoord

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.